barnatamas-coach-tapasztalat

Coach hitvallásom

Partnerként kísérlek Téged a Te utadon, a Te erőforrásaidat keressük meg együtt és Te alkalmazod az általad megtalált saját megoldásokat a Te céljaid eléréséhez.

A coachingról

Az ICF (International Coaching Federation – Nemzetközi Coaching Szövetség) a világ legnagyobb coach szervezete. Több, mint 2 évtizede működik, 40000 feletti tagot számlál a világ 70 országából. Tagjaként a szakmai követelmény rendszerét és Etikai kódexét magamra nézve kötelezőnek tekintem.

Az ICF a coachingot az alábbiak szerint határozza meg:

„Coaching” – az ügyféllel való partneri együttműködés egy olyan gondolatébresztő és kreatív folyamatban, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy szakmailag és személyesen a legtöbbet hozza ki magából. Etikai kódex – ICF Hungary ICF Hungary (coachingfederation.hu)

Területeim

Őszintén hiszek abban, hogy a coaching az ember teljes egészével dolgozik, ami azt jelenti, hogy minden szerepe hat minden más szerepére és nem lehetséges egyiket sem függetleníteni a többitől.

Sport coaching

A fenti meggyőződésem mellett a sport coachingot ajánlom azon sportcsapatoknak, sport csapatok tagjainak, egyéni sportolóknak, edzőknek, akiknek valamilyen komoly változás következett (következhet) be a pályafutásában, vagy igény merült fel benne a változásra.
Gyakran előforduló témák pl.:

 • Új tag(ok) a csapatban – hogyan segítsük a beilleszkedést?
 • Új csapathoz érkez(t)em – hogyan tudok beilleszkedni?
 • Megsérültem – most mi lesz?
 • Mi a kapcsolat a csapat célja és az én célom között?
 • Elveszett a motiváció – most mi lesz?
 • Nyomaszt az eredmény kényszer – hogyan bírom ezt ki?
 • Nem fér el napomban az edzés, a család, suli, a munka és a kikapcsolódás – miről mondjak le?
 • Life coaching

  A fenti meggyőződésem mellett a life coachingot ajánlom azoknak, akiknek valamilyen komoly változás következett (következhet) be az életében, vagy igény merült fel benne a változásra és / vagy az önismerete fejlődésére.
  Gyakran előforduló témák pl.:

 • Szülés utáni visszatérés a munka világába – hogyan lesz időm mindere IS?
 • Önző vagyok, ha magammal (IS) foglalkozom?
 • Megváltoztak a körülményeim – hogyan éljem túl?
 • Elveszett a motiváció – most mi lesz?
 • Mi a kapcsolat a családtagok és a saját céljaim között?
 • Mindenkinek segítek, de ki segít nekem – hogyan bírom ezt ki?
 • Nem vagyok elég jó – mit tegyek, hogy elfogadjanak?
 • Elég jó szülő / társ / gyermek vagyok?
 • Nem fér el napomban a munka, család, a sport, az önfejlesztés és a kikapcsolódás – miről mondjak le?
 • Business coaching

  A fenti meggyőződésem mellett a business coachingot ajánlom azon vállalatoknak, vállalaton belüli csoportoknak, cégtulajdonosoknak, vezetőknek, leendő vezetőknek, akiknek valamilyen komoly változás következett (következhet) be a pályafutásában, vagy igény merült fel benne a változásra.
  Gyakran előforduló témák pl.:

 • Alábbhagyott a cégem lendületes fejlődése – mit csinálok rosszul?
 • Megváltoztak a vállalkozásom körülményei – hogyan éljük túl?
 • Új tag(ok) a csapatban – hogyan segítsük a beilleszkedést?
 • Munkahelyet váltok – hogyan tudok beilleszkedni?
 • Elveszett a motiváció – most mi lesz?
 • Vezetői magány – kihez fordulhatok, ha kapcsolódásra vágyom?
 • Alkalmazotti lét, vagy saját vállalkozás – mikor kell / szabad bevállalni?
 • Mi a kapcsolat a vállalat célja és az én célom között?
 • Nyomaszt az eredmény kényszer – hogyan bírom ezt ki?
 • Nem fér el napomban a munka, család, a sport, az önfejlesztés és a kikapcsolódás – miről mondjak le?
 • Rólam mondták

  Mit tudtál meg magadról a folyamat során?
  Tovább olvasom
  Sok olyan apróbb és kívülről feltűnő tulajdonságra sikerült a folyamat alatt rávilágítani, (akár Tamás akár segítségével akár coaching utáni/előtti gondolkozás során) amelyen eddig átsiklottam vagy nem akartam jobban elmélyedni, így sikerült abszolút jobban megismerni magamat és jó témákat találni, amin tovább tudok gondolkodni.
  Mit tudtál meg magadról a folyamat során?
  Tovább olvasom
  A folyamat ráébresztett arra, hogy nagyon maximalista vagyok és nagyon komoly megfelelési és versenykényszerem van saját magam és néha a környezetem felé is. Megtanultam , hogy jó az út ,amin járok és nyugodtan "lazíthatok " egy kicsit. Megtanultam értékelni a körülöttem lévő csodás embereket és azt, hogy bíznom kell bennük és ha megosztom a feszültségeimet, problémáimat ők segíteni fognak.
  Mit tudtál meg magadról a folyamat során?
  Tovább olvasom
  Hogy az életem szervezettsége annyira szervezettnek látszik kívülről is mint belülről, Sokkal tisztában látom a jelenemet és jövőmet hogy végigvettem a múltamat elejétől a végéig, Értékrendem az eddiginél is határozottabb lett, hogy végig vettük a szinteit és a miértjeit.
  Mit tudtál meg magadról a folyamat során?
  Tovább olvasom
  Megtudtam, hogy mit szeretnék, mit jelentsen nekem a siker! És ez egy óriási előrelépés, nem csak azért, mert korábban negatív képpel párosítottam, hanem mert definiálni tudtam és így már könnyebben fel fogom tudni ismerni, hogy miben vagyok sikeres vagy hogyan tudok az lenni.
  Mit tudtál meg magadról a folyamat során?
  Tovább olvasom
  Tisztába lettem azzal, hogy számomra hol vannak a határok, mi fér bele, mi nem.
  Milyen változást értél el a folyamattal?
  Tovább olvasom
  Egy új szemléletmódot kaptam magamról és arról, hogyan tudok bizonyos helyzetekben döntéshez jutni. Sokszor új gondolkodásmódot is kaptam, és egy-egy hasznos praktikát.
  Milyen változást értél el a folyamattal?
  Tovább olvasom
  A legnagyobb felismerésem a sikerhez párosított negatív képek és érzések voltak, amiket tudat alatt folyamatosan tápláltam. A coachingnak köszönhetően eljutottam a felismerésig, hogy mennyi mindenben gátol ez és elindultam azon az úton, hogy ezt a negatív paradigmát felül írjam és dolgozzak vele.
  Milyen változást értél el a folyamattal?
  Tovább olvasom
  Megerősödött bennem, hogy az irány jó, és erre volt szükségem.
  Milyen változást értél el a folyamattal?
  Tovább olvasom
  Szeretném nagyon szépen megköszönni a közösen töltött időt és rengeteg segítséget, biztos vagyok benne, hogy a legjobb pillanatban vehettem részt a folyamaton és így ez óriási hatással volt az életemre, a karrieremre.
  Milyen változást értél el a folyamattal?
  Tovább olvasom
  Rájöttem, hogy mi az, ami tényleg fontos nekem és mi az, ami nem annyira. Illetve megtanultam pár módszert vagy gondolatot, amit tudok alkalmazni a gyakorlatban a problémás szituációkban.
  Mit tehetnék másképp, amivel hasznosabban tudnám támogatni az ügyfeleimet?
  Tovább olvasom
  Teljesen őszintén nem tudok ilyet mondani, minden alkalom hihetetlenül feltöltött, végig "biztonságban éreztem magam" és teljesen őszintén tudtam beszélni a problémáimról. A házi feladatok megtanítottak arra, hogy igenis érdemes kicsit megállni és átgondolni a dolgokat.
  Mit tehetnék másképp, amivel hasznosabban tudnám támogatni az ügyfeleimet?
  Tovább olvasom
  Nem tudom, nekem nagyon pozitív volt az összes beszélgetésünk. Nem mondtad meg, hogy ezt vagy azt kell gondolnom, vagy ez így lenne jó, az úgy, sőt. Ami nagyon jó élmény volt még számomra, hogy olyan jó kérdéseket tettél fel, amik sok mindent elindítottak bennem.
  Előző
  Következő

  Összességében nagyon hasznosnak tartom, hogy abszolút kötetlen beszélgetések alakultak ki, ami segít hamar nyíltan beszélni az esetleges problémákról, érintendő területekről. Fontos, hogy folyamatosan kérdezel, még akkor is, amikor már azt gondolja az ember, hogy az adott kérdés már le van zárva. Tetszik, hogy így vezetsz rá arra, hogy gondolkozzam az adott problémán, majd minden alkalommal visszatérsz egy kicsit a korabban megbeszélt témakhoz, hátha felmerül újabb megbeszélni való. Nem javaslatokat teszel, hogy hogyan kellene…, hanem rávezetsz arra, hogy milyen módszerrel találom meg a számomra megfelelő megoldást.

  Azt éreztem mindvégig, hogy valóban érdekel a téma// probléma, amivel elkezdtünk dolgozni-illetve, hogy addig nem haladtunk, amíg nem éreztem azt, hogy rendben vagyunk. 

  Szóval nagyon köszönöm!

  Először is szeretném megköszönni ezt a lehetőséget, hogy részt vehettem nálad, egy ilyen fejlesztő elbeszélgetésen.
  Sajnos eddigi pályafutásom alatt nem volt lehetőségem Coaching folyamaton részt venni.
  Ami már megtetszett az első alkalommal is, azt éreztem, hogy teljesen kötetlen elbeszélgetésen vagyok és persze volt három témakör, amivel foglalkoztunk az alkalmak során.
  Nagyon felszabadultan éreztem magam, minden egyes alkalommal, és ami érdekes volt, alkalomról alkalomra a beszélgetésünk során a feltett kérdésekre hirtelen válaszolni nem is tudtam, de beszélgetésünk során magamtól jöttek a válaszok, az útirány az adott témában. Amit természetesen sikerült alkalmazni a mindennapokban. 2 hetente találkoztunk 8 alkalommal, de hihetetlen gyorsan vége lett, és remélem, hogy lesz majd még alkalmam részt venni coaching tréning sorozaton, mert nagyon nagy segítséget adott, rávezetett olyan dolgokra, amelyek eddig csak kérdés volt bennem, de sikerült megkapnom a választ, hogy hogyan lehet másik úton is megközelíteni egy adott probléma vagy egy kialakult helyzet javítását és kezelését. És ami tetszett, hogy egy adott témakörben apró lépések megtétele után azt éreztem, hogy sokkal magabiztosan tudok helyt állni az adott problémával szemben.
  Mindenkinek csak ajánlani tudom én nagyon élveztem, véleményem szerint ezt folytatni kell, nagyon jól éreztem magam veled az egész sorozaton!
  Köszönöm szépen a támogatásodat!!!

  A félév elején nagyon feszült voltam, nem tudtam választani az előttem álló lehetőségek közül, és bár nagyon fiatal vagyok, bőven a pálám elején a kiégés jeleit éreztem magamon és tele voltam kérdésekkel, frusztrációkkal. A folyamat alatt megtanultam értékelni az eddigi eredményeket, szeme tudtam nézni a saját hibáimmal és őszíntén ki tudtam mondani olyan dolgokat, amiket korábban mélyen elrejtettem. Úgy érzem, hogy a folyamat rengeteget segített a megfelelő út kiválasztásában és abban, hogy ezt kiegyensúlyozottan, nyugodtan járjam be. A munkám és a vállalkozásom mára sokkal inkább egy óriási lehetőséget jelent számomra, mint egy feszültségforrást. Sokkal jobb lett a viszonyom a családommal, a párommal és a barátaimmal is, ők is látják, hogy sikerült „kijönnöm” a korábbi feszültség spirálból és most a saját utamat járom.